lördag

 
Bild från april, våren 2014. 
 
Halloj! Imorse vaknade jag i panik och insåg att jag hade försovit mig.. Kockan var 10 och jag fick slänga mig iväg då jag hade tid bokad hos frisören klockan 10.30. 25 minuter senare när jag väl var där så var det stängt? Satt och vänta från 10.25 till 10.50 men ingen kom, och ingen svarade i telefon heller. Undrade på om frisören blivit sjuk men då borde dom ju ha ringt och meddelat då man lämnar sitt mobilnummer när man bokar..? Detta hade varit extremt surt om jag hade fått väntat på min tid i veckor, men eftersom jag bokade den igår så känner jag att det inte spelar sån stor roll faktiskt.. Jag får helt enkelt gå tillbaks på måndag och boka en ny tid, värre än så är det faktiskt inte.
 
Utöver det så har jag bara pluggat idag, och druckit ca 7 koppar kaffe. Jag har knegat och räknat mig genom 3,5 veckors fysikplanerning och just nu sitter jag halvvägs genom en labbrationsrapport som jag hade tänkt göra klart idag. Två små, små steg till att komma ikapp med skolarbetet. Dock är ju två steg, spelar ingen roll hur små, betydligt bättre än inga steg alls. Jag har ju trotts allt rört mig framåt. (Ja, jag har pepptalk med migsjäv) Kämpa kämpa 
 
 

vinter


Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll 
 

Trök trök trök. Har INGEN inspiration till livet whatsoever när det är sånhär vinter. Igår var det soligt för första gången på alltför länge och jag kände lite hur jag tinade inuti.. Är så kluven, älskar vinter och snö men hatar kyla haha. Så länge det finns snö kan jag nog nöja mig, men hade jag fått välja själv så hade jag haft sommar och värme året om. 
 
 

closer

 
Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll
 
 

in the snow

 
Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll 
 
 

måndag


Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll 
 
Fejk-töjningsspiral från Gina Tricot. 
 
Måndag. Börjar veckan med att skriva nationellt prov i matte, skulle ha gjort det i höstas men eftersom jag var hemma halva terminen lade vi det på vårterminen istället. Det kändes bra men man vet ju aldrig, antingen har jag rätt magkänsla eller så har jag helt käpprätt åt helvete fel haha. Vi får se hur det går och ta det därifrån helt enkelt. 
 
Annars är det väl fortfarande plugg som gäller. Fysikprov på onsdag och har mycketmycket att jobba ikapp om jag ska klara det provet. Vi får helt enkelt se hur det går också.. 
 
 
 
 
 
 

öland

 
Canon EOS 450D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
 

Bilder från Öland både från våren 2014 då jag var där med mitt gymnasieprogram och gjorde massa undersökningar (fältvecka) och andra från sommaren 2013 då jag var där med Alva V och mös. 
 
Jag gillar verkligen Öland. Förutom det faktum att det blåser ÖVERALLT så är det så mysigt klimat. Jag skulle nog inte kunna bo där, men att åka dit i någon vecka, få andas havsluft och se flera km långa öppna fält med hästar, får och kor som betar "fria". Så rogivande. Plus att nu vet jag ju asmycket om olika naturtyper, blommor och mest fåglar som finns på öland sen fältveckan med massa naturmuppar i våras hahaha.. nej men det var kul. 
 
 

scones

 
Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll 
 
Frukost? Näe.. Lunch? Nääääe. BRUNCH 
Brunch for the win, alltid. Nu är klockan i och för sig 4 så jag får skylla på att jag åt för ett tag sen.. och om ni inte redan har lyckats lista ut det så bakade jag scones. Snabbt, enkelt men framförallt GOTT. Godaste brödet av alla tror jag nog? Vet ni inte recept så kan ni hitta HÄR.
 
Plus att jag har varit ensam hela förmiddagen så jag har kunnat spela hög musik i hela huset. (=dansa och sjunga hur fult jag vill haha) Idag blir det plugg plugg och massor av plugg. Har staplade högar av läro- och skrivböcker med saker att ta igen så det är väl bara att börja. Kul kul.. 
 

trees


Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll + Adobe Photoshop CS5
 
Sitter i soffan med datorn i knät, har tv:n på i bakgrunden och dricker te. Har en såndär gammal hederlig tråkig fredagskväll. Att pilla lite i photoshop verkade inte mer än rimligt.. 
 
Nu ska jag somna till Family Guy haha

vacay dreamin'

 
Bilder straight from: thechilllife.tumblr.com
 

Fredag. Slask. Migrän. Snöstrom. Yäy. Not. 
Vill ingenting mer just nu än att åka utomlands. Trivs verkligen verkligen inte med vinter. Vill åka till Australien, California, Thailand, ÖVERALLT. Längtar så så så mycket tills dess då jag kan försörja migsjälv. Högsta prioriteten i mitt liv är nog att resa. Vill se så mycket av världen som det bara går i mitt liv. Det är goals, att bo utomlands. Men tills dess får man väl leva här, fast det duger ju det också, ändå. 
 
 

sacred ship

 
Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll
 
Idag har jag spenderat eftermiddagen på Sacred Ship Tattoo parlour. Min bästa vän/syster Linn fyllde 18 igår (grattis bbgmn btw), och hade tatueringstid bokad idag halv 4 haha. Jag vet inte varför men jag var as nervös? Har aldrig varit med när någon tatuerar sig så det var kul! Det tog inte så lång tid, typ 50 minuter, vilket var tur för jag fick hjärtklappning pga nervös/upphetsad haha. Resultatet blev iallafall JÄTTEFINT, och nu har jag ett jättesug att själv sätta bläck.
 
Den ända biten kvar för Linn nu är väl det faktum att hennes föräldrar inte vet någonting... hehe 
 
 

sleep in

 
Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll 
 
Välkommen till Lindas liv ala rastaflätor! Borde verkligen klippa mig snart, jag borstar håret sen går det 10min och vips så har jag en ny rastafläta i nacken.. 
 
På torsdagar har vi ett enormt hål i schemat hela förmiddagen, vi börjar inte förns klockan 13.00. Otroligt skönt att få ha en sån lång sovmorgon mitt i veckan, men ändå kan jag känna att det är lite onödigt? Vi har dessutom bara en lektion, jag hade hellre haft den vid tio, så hade man kunnat gå hem sen. Lite sovmorgon plus att man kommer upp "tidigt" så att man hinner känna att man får någonting gjort under dagen. Jag har så lätt för att försulla min tid hehe. 
 
Sitter just nu och äter brunch och ska sen dricka kaffe, göra mig iordning sen knalla iväg till skolan. Skönt att det inte är så kallt ute idag, har saknat mina vans haha. 
 

nudes

 
Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll
(Yääy blogg.se funkar igen!)
 
 
Onsdag, dagen i veckan med mest ångest och längtan. Halvvägs genom veckan och lika långt kvar till helg. I grått väder och slask gick jag förbi stan påväg hem från skolan, i hopp om att Åhlens hade fått in en sminkpalett som jag väntat på i nån vecka nu. Till min ej så stora förvåning så var den fortfarande slut. Jag hade väl ingenting bättre för mig så jag strosade runt lite på stan, och tur var väl det för jag hittade denna palett istället! 
 
Har länge letat efter en palett med nude-ögonskuggor. Hade igentligen velat ha bara matta färger, men för 99:- och nästan dubbelt så många färger som den jag väntat på, så blir det prima! Har aldrig varit ett fan av ögonskugga men på senaste tiden har jag börjat gilla det mer och mer. Hittade iallafall denna på lindex och jag tror t.o.m att det är deras egna "märke"? 
 
Jag hittade förresten ett set sminkborstar som jag ska beställa vilken dag som helst nu!
 
 
 
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
OBS - rip till dom som trodde jag hade lagt upp nudes. Love u<3
 
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
 
 

lip

 
Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll 
 
Lipliner från IsaDora nr27 "Zinfandel". 
Älskar älskar älskar denna läpp-färg. Den är så sassy, utan att vara för mycket. Helt matt. Inte röd, inte lila, någonstans mitt emellan. Man kan ha en helsvart outfit utan smycken med dessa läppar och det är så jävla snyggt ändå. Det lyfter nå så otroligt! Can't wait till i sommar, brunare hy, blondare hår. Då jävlar ska jag rocka denna färg. 
 
 

17:40

 
 
 
Måndag morgon, första skoldagen 2015, och 07.02 ringde klockan. Att gå upp efter knappt 3,5h sömn var en rough battle haha, men det gick! Knalla till skolan i snöstorm runt 10 för att ha två lektioner, för att sen knalla hem igen. Knasigt att en halv skoldag kan vara så utmattande? Höll på att somna påväg hem, och första jag gjorde var att sätta på kaffe. Kan en dag bli mer meningslös? Eller bättre fråga - kan den ens bli mindre meningslös? Eat sleep rave repeat. Nääääe, sova plugga äta repeat. 
 
Knallandes hem knallade jag även förbi stan där jag och Linn knallade runt ett tag. Jag har suktat efter nya sminkbortsar ett bra tag nu. Vill köpa ett helt set med både bas och ögonbryn/ögon/läppar, och har kikat runt lite på internet. Tyckte det var så dyrt, men när jag kollade på Åhlens egna så var de lika dyra.. Blir nog att beställa ändå. Kosta vad det kosta vill (nästan) men jag behöver nya borstar!
 
Vet någon en bra sida med sminkborstar i bra kvalite och för ett rimligt pris så hojta till! 

another sunday

 
 
3fika made by mamma. Det är nå vit choklad cheesecake med lemoncurd och det är HIMLEN. 
 
Plugg, städ och tvätt. Hur mer söndagig kan en söndag bli!? Vaknade förstås inte när klockan ringde imorse utan gick upp ur sängen vid lunch. Måndag morgon kommer bli rolig.. Idag är det väl just det som står på schemat. Plugg, städ och tvätt alltså. Ska även ut och övningsköra senare ikväll. 
 
Annars ska jag väl bara embracea sista lovdagen och kanske ha lite lätt panik över första skoldagen på detta år. 
 
Välkomnar EJ första söndagsångesten med öppna armar. Hej. Du är ej välkommen. 
 
 
 

one year later

 
Idag när jag skulle ladda över bilder från kameran till datorn sa den att min disk är full? Har setat nu den senaste timmen och försökt rensa ut bland alla mina bilder, vill inte ta bort dom? Har så många bilder som är betydelsefulla, eller roliga, eller fina, eller minnesvärda.. Haha hur ska jag kunna rensa ut bland bilder jag aldrig skulle radera? 
 
Hittade iallafall dessa bilder och insåg att jag och Alva tog dessa i början av januari förra året. Ett helt år sen alltså? Vet inte om det är länge sen eller igår haha. 
 
Ikväll ska jag förövrigt försöka somna så tidigt som möjligt, i hopp om en sista chans att kunna vända tillbaka dygnet. Imorgon ska jag upp och försöka plugga ikapp så mycket som möjligt som jag egentligen borde ha pluggat ikapp under lovet. Såklart är jag alltid ute i god tid. Not. 
 
Canon EOS 450D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
 
 

birdhouse

 
Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1.8 ll 
 

HUAmig vilken snöstorm det har varit idag! Ställde klockan på 10 men kom inte upp förens halv 1.. det är tredje dagen i rad nu som jag försökt ställa tillbaka dygnet men misslyckats. Första veckan i skolan is going to be a bitch.
 
Men nu har vi iallafall fått lite snö, som enligt mig borde ha varit här i julas. Mamma tvingade till och med ut mig och skotta, mitt i stormen. "Vi gör det tillsammans" 10 min senare och hon pratar med grannarna och jag skottar ensam :) 
 
För övrigt måste grannarna tro att jag fått spunk i hjärnan på riktigt när jag sitter på knä mellan gardinerna och blommorna i köket med kameran i hugg iklädd bara pyjamas. Hoppas dom tror att jag tog kort in i deras vardagsrum hehehe.  
 
 
 

a small black box


 
 
 
ÄNTLIGEN!
Jag har gått och blivit med en Canon EF 50mm f/1.8 ll objektiv.
 
Jag har tittat på detta objektiv i nästan ett år, och igår tog jag, min syster och Alva bilen till Borlänge och köpte det. Ett litet litet fast objektiv med stor bländare och bra färgupptagning! Enda nackdelen (som jag märkt än) är det faktum att det är lite plastigt, men vet ni vad? För 799:- (SJUHUNDRANITTIONIO KRONOR!?), så får de va plastigt!!
 
Kan säga helt säkert att detta kommer bli mitt nya standard objektiv!

2 old monochrome

 
Canon Eos 450D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
 

turtle neck

 
 
Gillade inte alls tröjor med turtlenecks först, men mer och mer har det krypit sig närmare. "Råkade" köpa denna i höstas och nu älskar jag den. Passar perfekt till ett par gamla slitna levi's jeans, men går att ha till vanliga svarta jeans också. Så jäävla skön. 
 
Den kommer från Monki och den kostade mig ynka 300-400kr, kommer inte riktigt ihåg.. Allt jag vet är att det var lätt värt!
 

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-135mm f/3.5-5.6 IS
 
Här har ni 5st slightly överredigerade bilder från USA-trippen år 2012. Gash vad jag saknar. Framförallt värme, sol och palmer men också lyxhotellfrukost och inkompetenta Amerikaner (hjärta dom). Vill resa nu nu nu. Det finns så mycket att se, äta och framförallt så finns det otroligt mycket att vara med om!! Torkar snart ut här i Sverige. BEHÖVER äventyr, bort bort härifrån 
 

Vinyl

 
 
Finns det någonting bättre än toner från en vinylskiva? I don't think so. Hade länge vinylskivor bara som prydnad då jag ej hade en turntable. Efter några år kom det fram att pappa hade en nerpackad i en låda i garaget?
 
Kommer ihåg min första lpskiva, det var Cash skivan och den köpte jag 2012 i någon känd skivaffär i gamla hippie området i San Francisco.. ganska coolt faktiskt. Dom flesta skivorna jag äger har jag fått, någon enstaka har jag köpt och resten har jag baxat från mina päron haha. 

Allt som är skit

Insåg att jag slutat blogga, totalt, när det gått 2 månader sen senaste inlägget. Truth said har jag mått som en kotte som blivit gnagd på av en ekorre, typ. Fysiskt och psykiskt har dessa 2 månader då vi, här på bloggen, har varit isär, vart de 2 värsta månaderna i mitt liv, so far. 
 
Att blogga blev på något sett en stress på berget av stress jag redan hade. Förväntningar och förhoppningar för denna höst har helt enkelt flutit ut i rymden tillsammans med min värdighet och personlighet. Jag har på något vis förstummat migsjälv och allting har liksom varit avskalat. Jag har varit ganska "låg" på de flesta sociala medier men allra mest när det gäller kontakten med mina närmaste. Vilket jag ångrar grovt. 
 
Men nu är det nytt år och jag har sakta men säkert lärt mig att gå mot ljuset i tunneln istället för att söka mig längre in där saker bara bli ännu värre. Har fått jättemycket hjälp av både skolan, sjukhus/psykologer, och min familj såklart. 
 
Vet inte riktigt vad jag ska säga eller varför jag ens skriver detta inlägg. Endel kanske tycker att jag söker uppmärksamhet och då får ni tycka det för jag kunde inte bry mig mindre om folk som ska försöka trycka ner andra. Jag vela bara dela med mig lite, dels för att ni ska veta och dels för att varje gång jag öppnar upp lite lossnar en av 100 stenar från hjärtat. 
 
Härifrån kan det bara gå framåt och uppåt. 
Så lovar jag och svär
Att allt som är skit, allt det sämsta i ditt liv
Det går över och förbi 
 
 
 
Det är knasigt att tiden kan gå så fort fastän allt runtomkring en står blixt stilla. Det kändes som om det var igår jag tog dessa bilder men ändå har varje dag därifrån tagit en livstid?