What guys look for in girls

 
 
 
Denna videon av dessa killar låg på youtube för ett tag sen, men den blev nertagen på grund av alla negativa kommentarer på videon. Men jag känner ändå att man har någon slags skyldighet to pass these things on.
 
Att man ens kan sitta inför över 500 000 subscribes på en sådan stor sida som youtube, och säga sådana rentav sagt vidriga saker om hur en tjej ska och inte ska vara/se ut för att "vara attraktiv", och sedan säga "But at the end of the day, be yourself, because that is the most attractive thing"?? Jag tror att jag aldirg någonsin har varit med om en sådan dubbelmoral? Dessa killar har inte en minsta aning om hur mycket dom påverkar flickor, ungdomar, tjejer i alla åldrar genom att säga dessa saker.
 
Bara det att det tog TVÅ dagar innan videon lades ner på grund av kommentarer och videoresponses som visade på hur dum i huvudet man måste vara för att inte förstå vilken skada det gör, visar på att det faktiskt finns människor ute i världen som kan tänka för sig själva, som vågar säga att visst du har rätt till din egna åsikt i vad du tycker är attracktivt, men säg det inte som en befallning till tjejer som i "du måste se ut såhär, för att få killar att gilla dig, in order to look appealing." 
 
Och detta handlar absolut inte bara om tjejer. Killar har precis lika mycket press på sig om hur dom ska se ut, dom har exakt lika många ideal att leva upp till. Pressen på både killar och tjejer kommer mest ifrån media, tidningar eller klädmärken som bestämmer hur "perfektion" ser ut. Men nu känns det som om det blir allt vanligare och vanligare att vi sjävla sätter den pressen på oss själva, och på dom runt om kring oss. Dessa slags videor är inte alls ovanliga, killar och tjejer som uttrycker sig om "how to be the perfect guy" eller som nu då "What guys look for in girls." 
 
Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, för det finns, tyvärr, hur mycket som helst att prata om. Medias och våran egna syn på våra medmänniskor blir allt konstigare och svårare att leva upp till. Många unga, äldre, gamla tjejer och killar har kompisar/partners som säger till dom att dom är fina just som dom är, och att ingen ska få förändra dom. Men tyvärr så finns det troligen ännu fler som aldrig får höra det, och att då ramla över en video på youtube där tre killar säger att "du måste raka dina armar, dina ben, dina tre fjun som du har på överläppen, bort med allt kroppshår" och "entertain me, but be yourself" är det inte konstigt att många mår dåligt över sina kroppar, inte känner sig säkra med sig själva. 
 
Jag skulle tro att om media, trotts all förmodan, skulle lägga ner synen på hur en människa skulle se ut eller vara, in order to be "perfect", så skulle vi, resten av alla människor, leva kvar vid den synen. Vi skulle forstätta dömma varandra om hur vi ser ut, hur vi beteer oss och hur vi är som människor. Vi måste behandla varandra bättre. Ingen är perfekt, alla har fina sidor, men ALLA har också flaws. Det är det som vi måste börja förstå. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback